domingo, 23 de marzo de 2008

Bollywood



El Bollywood s'està convertint en un fenomen de masses cada vegada més potent a occident. Però què és ben bé? Si agafem la definició principal, són totes aquelles pel·lícules creades per la infústria Índia de Mumbai. Hem de tenir en compte, però que el cinema d'allà no té res a veure amb el nostre, tot i ser una imitació a la índia del de hollywood. Les pel·lícules duren més de tres hores i el públic interrelaciona amb elles, és a dir crida, aplaudeix i fins i tot balla. El bollywood incorpora molta part de musical és per això que s'ha convertit en un mixt de danses completament diferent. Per una banda trobem les tradicionals del seu país d'origen com ara el Bhangra ( dansa de celebració de la primavera) o el Kharat ( dansa mim), o danses més de caràcter occidental com el jazz, el hip hop, el funky, el clàssic o fins i tot els passos de Travolta a Grease o Pulp Fiction.

Diuen que el bollywood serveix per perdre tensió, per passar-ho bé, que és una dansa divertida, per compartir.

Per comprovar-ho em vaig apuntar a una classe de bollywood impartida pel protagonista del The Bollywood Show, Deepak Rawat. L'experiència fou positiva perquè mai havia realitzat un tipus de dansa així, però personalment no em va agradar potser perquè no vaig aconseguir captar el missatge que era passar-ho bé amb passos un tant diferents als que aquí tenim assumits i que fins i tot en algun moment s'aporoximen al ridícul.


Aqui us deixo amb algunes fotos i un vídeo on apareix la coreografia que vam aprendre. us deixo el link del you tube perquè no el sé posar aqui:
http://www.youtube.com/watch?v=MiB_twmh_Ek El títol és Say shava shava

No hay comentarios: