miércoles, 2 de abril de 2008

Pink Martini



Pink Martini el vaig conèixer un divendres per la tarda després de fer un cafè amb una companya de dansa. Entre badalls i confidències vam anar a contemporani. Amb les malles, el mallot i descalces la professora va proposar un exercici sota el so de sympathique. Ostres, però si és la cançó de l’anunci del Citroen picasso!! Al final de la classe li vaig preguntar com es deia l’autor de la cançó: Pink Martini. Tota encuriosida vaig aconseguir-ne els dos primers cds: Hang on a little tomato i Simpathique. Resulta que ja feia dies que ballàvem les seves cançons.
Pink Martini, és una banda Nord Americana, concretament d’Oregon, que es va formar al 1994 de la mà del pianista Thomas M. Lauderdale i de la vocalista China Forge. Juntament amb 11 músics de tot el món formats en els millors conservatoris internacionals, la banda ha aconseguit encisar amb una mescla personal de sons i músiques de diferents cultures. La banda crea cançons amb la combinació de ritmes llatins dels anys 40 i lounge dels 50. Per acabar d’arrodonir aquest còctel de notes, afegeix entre les seves partitures música clàssica i jazz.
Si considerem que la música és el llenguatge universal, Pink Martini ho ha aconseguit reflectir. El seu repertori de cançons no s’enquadra en cap idioma concret, sinó que en un mateix LP podem trobar cançons cantades en castellà, anglès, francès o italià.
A més a més d’exprimir al màxim aquesta imaginació tant particular, entre la seva discografia podem trobar cançons versionades com per exemple Amado Mío (Sympathique), tema original de la pel·lícula Hilda.
La banda es va donar a conèixer amb Sympathique al festival de Cannes de 1998. Des d’aquell dia que ha trepitjat incomptables escenaris del panorama internacional. Això si, si algú s’anima a anar-lo veure o marxa cap a EE.UU o es conforma amb escoltar les seves melodies fins que decideixin tornar a trepitjar Barcelona.

A dia d’avui ja ha posat a la venda ni més ni menys que tres cd’s, dels quals us recomenaré les millors cançons:
Sympathique 1997: Podem trobar cançons cim sympathiqué, la Soledad o Amado Mío.
Hang on a little Tomato 2004: Let’a never stop falling in love, Hang on a little tomato, Lilly i Una notte a Napoli.
Hey Eugene 2007: Encara no he tingut el plaer de poder-lo escoltar tot però la cançó que dona honor al tema la podeu trobar al youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=9vf4X6WKPtk

Jo us deixo amb la meva preferida, això si a cd son 20 vegades millor, res a veure!!
LA SOLEDAD





CONSELL: passeu del vídeo i quedeu-vos amb la cançó.

No hay comentarios: